Vill du arbeta som volontär på Crimetime Gotland?

Hej! Vad roligt att du vill vara med och volontära under Crimetime Gotland. Som volontär får du massor av roliga erfarenheter, lära känna författare och andra bokälskare och fritt inträde till festivalen när du inte arbetar.

För att bli volontär behöver du:

  • Ha fyllt 18 år när festivalen börjar
  • Kunna jobba mellan den 3-5 augusti (I vissa fall from 2 aug)
  • Vara beredd på att vissa arbetspass kan ligga kvällstid
  • Vara nykter och drogfri under dina arbetspass
  • Vara på plats på Gotland under festivalen

Som volontär får du bland annat:

  • Inträde till Crimetime Gotland samtliga dagar så att du kan uppleva deckarfestivalen när du inte arbetar
  • Lunch eller middag under ditt arbetspass
  • Fina festivalkläder
  • En goodiebag

Läs igenom infon nedan om de olika kompetenser vi söker och skicka din intresseanmälan till volontar@crimetimegotland.se

Rollbeskrivningar/Arbetsgrupper volontärer

I år söker vi fler volontärer med olika talanger, här kan du läsa mer om vilka. Ange i ditt mail till oss vilken arbetsgrupp du helst tillhör. Är du en multitalang? Uppge flera arbetsgrupper i ditt mail till oss, och ranka gärna vad du helst vill jobba med under festivalen.

Volontär publikvärd

Det här är du som tycker om service, besökare och värdskap. Fokus på besökaren, publikfrågor, signeringar, visa vägen, säga hej, sammanställa och rapportera publikstatistik.

Scenansvarig 

Det här är du som gillar att vara samordnare & arbetsleda på plats. Du trivs bra i rampljuset på scen. Du välkomnar publiken, tar emot författarna, och presenterar programpunkter på scen, samordnar scenpersonalen (publikvärdar, tekniker, lokalansvarig mm), ser till att scentider hålls, ansvarar för att leverera eventuella ljudupptagningar till Produktionsansvarig.

Volontär Marknadsföring

Det här är du som gillar att tänka på helhetsbilden och se till att festivalen syns och hörs på hela ön. Affischering, ballonger, dela ut program, ta emot författare, göra uppdateringar i Crimetime Gotlands sociala medier. Kan vara inför och/eller under festivalen.

Volontär Fixare

Det här är du som gillar att ta i och jobba bakom kulisserna. Du bygger upp, plockar ner, hämtar och lämnar folk med bil, visa vägen, lyfter, flyttar, roddar, pumpar ballonger och agera vaktmästare.

Frågor? Kontakta info@crimetimegotland.se

Hoppas vi ses i sommar!

Crimetime Gotland produceras av

I samarbete med

Partners