Vill du lära dig skriva deckare? Gå Crimetimes skrivarskola!

BILD SKARP skrivarskolan

Har du skrivdrömmar? Ta chansen att coachas av några av Sveriges ledande deckarförfattare under en halvdag på Crimetime Gotland.

Efter succén med skrivarskolan på premiärfestivalen i somras finns det i år möjlighet att gå skrivarskola två dagar – två olika workshops med olika författare. Välj mellan att gå skrivarskolan på onsdagen den 17 augusti eller torsdag den 18 augusti:

Medverkande författare onsdag 17 augusti: Johan Theorin, Anna Jansson, Emelie Schepp, Marianne Cedervall och Sören Bondeson.

Medverkande författare torsdag 18 augusti: Denise Rudberg, Ninni Schulman, Malin Persson Giolito, Viveca Sten, Sören Bondeson.

Skrivarskolan pågår klockan 10–15, inklusive lunch. Du får även tips och råd från litterära agenter och förläggare om hur du kan få din bok utgiven. Moderator för skrivarskolan är deckarförfattaren Rebecka Edgren Aldén.

Pris: 995 kr inklusive lunch och fika. Biljetten gäller till en av dagarna. Festivalpass eller endagspass för valfri dag behövs för att boka biljett till skrivarskolan. Skrivarskolan äger rum i Donnerska huset, moderator är Rebecka Edgren Aldén.

Skrivarskolan arrangeras i samarbete med Hoi förlag, Type & Tell och ABF.

Boka biljett!

Medverkande författare:

Johan Theorin

Johan Theorin debuterade 2007 med Skumtimmen, en omedelbar succé som såldes till över 20 länder. Theorin har sedan dess skrivit ytterligare fyra spänningsromaner. Övernaturliga inslag är hans specialitet. Johan Theorin kommer att prata om ”Byggstenar i berättelsen”.

Viveca Sten

Sedan deckardebuten, I de lugnaste vatten 2008, har Viveca Sten skrivit totalt åtta böcker i den internationellt framgångsrika serien Morden i Sandhamn. Hennes kriminalromaner ges ut i 25 länder och har sålts i fyra miljoner exemplar världen över. De har även blivit populära tv-filmer som visats på TV4 och i hela Europa för över 40 miljoner tittare. Viveca kommer att prata om den viktiga och spännande redigeringsprocessen.

Anna Jansson

Anna Jansson är en av Sveriges största och mest älskade deckarförfattare. Hennes hjältinna Maria Wern har hängt med i hela 17 böcker och på tv spelas hon av Eva Röse. Anna Jansson skriver även en barnserie om Emil Wern och en ny feelgoodserie. Gotland är hennes hemvist, både privat och i hennes fiktiva värld. Anna kommer prata om hur man gör för att prata om ”Hållbara karaktärer”.

Denise Rudberg

Denise Rudberg har skrivit imponerande 24 böcker och har gjort stor succé med sin Elegant crime-serie med den ovanliga deckarhjältinnan Marianne Jidhoff – medelålders änka och åklagarsekreterare – som löser brott i överklassens salonger. Denise är en litterär mångsysslare och kommer att prata om bland annat dramaturgi.

Ninni Schulman

Journalisten och författaren Ninni Schulman debuterade 2010 med Flickan med snö i håret, där hon introducerade läsare för sin huvudkaraktär, journalisten Magdalena Hansson. Sedan dess har hon skrivit ytterligare fyra deckare. Ninni Schulman kommer att prata om ”Platsens betydelse – både geografiskt och personligt”. Hon tipsar också om hur du bäst sätter delmål när du skriver.

Emelie Schepp

Emelie Schepp har kallats ”Sveriges största egenutgivare”, sedan hennes debutbok Märkta för livet sålde i rekordmånga 40 000 exemplar utan ett etablerat förlag i ryggen. Serien om åklagare Jana Berzelius är i dag såld till 28 länder. Emelie kommer att berätta om sin egen resa och hur hon gjorde för att bli utgiven.

Malin Persson Giolito

Malin Persson Giolito är jurist och har arbetat och bott i Bryssel i många år. Hennes senaste bok Störst av allt är en stenhård rättegångsthriller, parad med ett inkännande porträtt av en ung människa i ett samhälle på glid. Malin Persson Giolito kommer att prata om ”Berättarperspektiv och berättarjaget – fördelar, nackdelar och fallgropar”.

Sören Bondeson

Sören Bondeson är lite av en svensk crimeguru. Han är både en flitig författare samtidigt som han lär ut skrivandets hantverk. Succéförfattare som Jens Lapidus, Denise Rudberg, Viveca Sten och Åsa Larsson är bara några av hans tidigare kända elever. Sören kommer bland annat att prata om konsten att ”Behärska perspektiven i berättelsen”.

Marianne Cedervall

Marianne Cedervall, tidigare chef på Migrationsverket och som även har arbetat med personalfrågor i Svenska kyrkan, debuterade som författare 2009. 2015 kom hennes första deckare, Av skuggor märkt, en historia om ”en gotländsk Miss Marple som möter en dito pensionerad Tom Barnaby”. Spänning i feelgood-anda. Marianne kommer att prata om sin bästa skrivrutin: ”Sätt på äggklockan och skriv!”

Crimetime Gotland produceras av

I samarbete med

Partners