Allt du behöver för att planera din festivalresa

Ta flyget eller båten till Gotland och få hjälp att hitta boende som passar dig. Här har vi samlat allt du behöver veta för att planera inför din festivalresa.

 UNIK CHANS – BOKA IDAG!

Paketresa med boende, guidad busstur och författarmingel!

Upplev deckarfestivalen Crimetime Gotland fullt ut – boka en paketresa med boende, guidad busstur och författarmingel. En fantastisk chans att uppleva vackra Gotland ur böckernas förtrollade värld. I detta paket ingår båtresa med Destination Gotland från Nynäshamn och 3 hotellnätter på trevliga Strand Hotell mitt i Visbys innerstad. 3-dagars festivalpass som ger entré till över 100 programpunkter med svenska och internationella deckarstjärnor, författarmingel – ett exklusivt möte med författare, en spännande bussutflykt med Gotlandsförfattarna Marianne Cedervall eller Anna Jansson som guidar till mordplatser och miljöer ur sina kända deckare.

Allt detta ingår:

  • Båtresa Nynäshamn – Visby tur och retur
  • Boende på Best Western Strand Hotell i centrala Visby
  • Författarmingel i medeltida miljö
  • Guidad busstur med författare
  • Festivalpass
  • Personlig kontakt

Utresa: 3/8 kl. 11.25 från Nynäshamn. Hemresa: 6/8 kl. 16.50 från Visby, Pris från 5.720 kr.

LÄS MER HÄR!

Ta flyget eller båten till Gotland och få hjälp att hitta boende som passar dig. Här har vi samlat allt du behöver veta för att planera inför din festivalresa.

10407850_1411781672448499_312843332496988352_n

Det är enklare än man kanske tror att ta sig till det vackra och kulturrika Visby. Oavsett om du väljer att åka med båt eller flyg är resan över ofta en upplevelse i sig.

På Gotland finns det gott om boendealternativ för alla smaker och plånböcker: familjära pensionat, strandnära stugbyar och exklusiva hotell i Visbys krogtäta gränder.

Vill du passa på att förlänga festivaldagarna myllrar ön av storslagen natur – det mesta inom en knapp timmes bilavstånd. Bada på Fårö, känn mystiken på Furillen (där författaren Håkan Nesser bor) och res tillbaka i tiden till Katthammarsviks fiskeläge.

Att Skandinaviens nya deckarfestival går av stapeln på Gotland är ingen slump. Här utspelar sig en rad kända deckare som till exempel Anna Janssons Maria Wern-serie och Mari Jungstedts spänningsromaner om kriminalkommissarie Knutas.

Resa

Båt: Populäraste alternativet. Destination Gotlands färjor går från Oskarshamn och Nynäshamn till Visby och tar drygt 3 timmar. Ombord finns butiker, restauranger, lekrum och bio (på alla snabbfärjor). I sommar finns även en färja från Västervik.

Direktflyg: Snabbast. BRA flyger direkt från Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå, Östersund, Ängelholm, Helsingfors, Sundsvall och Norrköping. SAS, Norwegian och Flybe avgår från storstäderna.  

Boende

Destinationgotland.se och Gotland.net samlar boendealternativ från camping till hotell. 

Våra partnerhotell är Clarion Hotel Wisby och Donners Hotell.

Det kan också vara värt att söka bland privata lägenheter på förmedlingssajter som airbnb.com. Eller boka en campingstuga, eller campingplats på Visby Strandby vid havet på Norderstrand en kort promenad utanför Visby ringmur.

Missa inget från Crimetime Gotland! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Crimetime Gotland produceras av

I samarbete med

Partners