Välkomna till Crimetimes nya deckarpodd!

Alla fem avsnitten inför Crimetime Gotland 2016 ute nu!

Hej och välkomna till Crimetime Gotlands podcast, en serie författarmöten med tio av de medverkande författare som kommer till Sveriges största deckarfestival i Visby den 17–20 augusti. Serien består av totalt fem möten och vi släpper nya avsnitt med ungefär två veckors mellanrum under hela sommaren fram till festivalens start! Välkomna att lyssna!

Medverkande i Crimetime-podden:
Mari Jungstedt & Christoffer Carlsson – tisdag den 21 juni
Viveca Sten & Camilla Sten – torsdag den 30 juni
Jens Lapidus & Jenny Rogneby – torsdag den 14 juli
Malin Persson Giolito & Joakim Zander – torsdag den 28 juli
Anders de la Motte & Kristina Ohlsson – torsdag 11 augusti

Avsnitt 5: Anders de la Motte & Kristina Ohlsson

podde5

Om avsnittet: Att författarna Anders de la Motte och Kristina Ohlsson är kompisar från förr hörs i det här avsnittet av Crimetimepodden. Det är båda före detta säkerhetsexperter, idag skriver de lovordade och prisbelönta böcker, Kristina är aktuell med hela tre i år, något som Anders tycker är lite over the top. Och varför samlar hon på tomtar? Hör dem prata fiktion, verklighet och annat i en skön uppladdning inför festivalen i Visby som börjar om bara någon dryg vecka! Vad de ska göra där? Prata om sina senaste böcker Slutet av sommaren och Sjuka själar samt Zombiefeber, såklart. Och slappna av!

Avsnitt 4: Malin Persson Giolito & Joakim Zander

Skärmavbild 2016-07-28 kl. 13.15.56

Om avsnittet: Malin Persson Giolito och Joakim Zander har förutom sina relativt nya, lysande författarskap en sak gemensam – de har båda jobbat som jurister i EU:s mäktiga korridorer i Bryssel. Men hallå, är de verkligen toppjurister för det? Och hurra, hur kommer det sig att båda deras senaste böcker säljer s0m smör utomlands? Här får ni veta vad fick dessa kunniga jurister att entlediga sig och satsa på att skriva thrillers. Och varför deras kvinnliga hjältar är ensamvargar. Och wow, vilka Crimetime-program de har! Välkomna!

Avsnitt 3: Jens Lapidus & Jenny Rogneby

jennylappe avsnittsbild

Om avsnittet: För tio år sen slog Jens Lapidus igenom med Snabba cash – och i den och hans följande böcker skriver han så suggestivt och bra att folk tror att han skildrar ”verkligheten” i Stockholms undre värld. Ja, hur är det egentligen? I vilken utsträckning är deckare sanna? I ett samtal med Jenny Rogneby, tillika framgångsrik deckarförfattare med ett förflutet som brottsutredare på Citypolisen i Stockholm, får vi höra allt om verklighetens förhörsrum, hur man skapar konflikt i en och samma karaktär, hur det känns när böckerna blir film (i Jennys fall i Hollywood) och vad de ska göra på Crimtime Gotland. Häng på!

AVSNITT 2: Viveca Sten & Camilla Sten

Viveca o Camilla avsnittsbild

OM AVSNITTET: Viveca Sten är otroligt framgångsrik med sin deckarserie Morden i Sandhamn. Men så vips debuterar hennes dotter Camilla Sten också, med en hyllad spänningsroman! Så varför inte skriva ihop? Resultatet är ungdomsrysaren ”Djupgraven” – en historia om en 12-årig flickas kamp mot de uråldriga krafterna i skärgården. Ja, finns magi egentligen? Vem ”äger” kärleken till fantasy och vem älskar att redigera? Det är en skön konst att skriva bok med en familjemedlem. Häng med till den stenska tillvaron, där bergiga, soliga skärgårdsöar präglat två häftiga författarskap på olika sätt.

AVSNITT 1: Mari Jungstedt & Christoffer Carlsson

Skärmavbild 2016-06-20 kl. 14.47.35

OM AVSNITTET: Mari Jungstedt och Christoffer Carlsson – hyllade och folkkära kriminalförfattare var och en, och väldigt olika när det kommer till skrivprocessen. Vem är den strukturella, vem går på känsla? Och hur är det att skriva vidare när man gått skilda vägar med sin skrivpartner? Här berättar de om sina drivkrafter: barns utsatthet och möjligheten att kanske öka insikten kring viktiga frågor. Eller kanske är deckare bara underhållning ändå? Du får också veta mer om vad de ska göra på Crimetime Gotland! Häng med!

Crimetime Gotland produceras av

I samarbete med

Partners