Martin Widmark (1961) är en av Sveriges mest lästa och älskade barnboksförfattare och toppar ständigt bibliotekens utlåningslistor. Hans författarkarriär spänner över 70 böcker, översatta till ett trettiotal språk världen över. Den mest kända bokserien LasseMajas detektivbyrå har sedan den inleddes med Diamantmysteriet (2002) blivit 27 böcker, vunnit en rad utmärkelser, filmatiserats för bioduken och skrivits för julkalendern i SVT. Serierna om monsteragenten Nelly Rapp och vikingapojken Halvdan Viking har även de blivit en stora barnbokssuccér.

Vid sidan av sitt författarskap engagerar sig Martin Widmark mycket för att få fler barn att läsa. År 2016 utsågs han bland annat till ledamot i Läsdelegationen, tillsatt av regeringen för att främja barns och ungas läsande.

Helena Willis (1964) är prisad illustratör och skaparen till de humoristiska bilderna i LasseMaja-serien. Hon tecknar mest för barnböcker och har även skrivit en egen bokserie: Olga och Stefan.

Våren 2017 är Martin Widmark och Helena Willis tillsammans aktuella med LasseMajas teaterbok och LasseMajas sommarlovsbok. Martin Widmark kommer även ut med Nelly Rapp och gastarna i solen (illustrerad av Christina Alvner) samt Huset som vaknade (en fortsättning på det lyckade samarbetet med den polska illustratören Emilia Dziubak).

Läs mer

Liten intervju med Martin Widmark
Mer om Helena Willis

Länkar

Lassemaja.net
Olga och Stefan
LasseMajas teaterbok
LasseMajas sommarlovsbok
Nelly Rapp och gastarna i solen
Huset som vaknade

Möt Martin Widmark & Helena Willis på Crimetime Gotland.
Köp dina biljetter nu!

Crimetime Gotland produceras av

I samarbete med

Partners