Gregg Hurwitz är den internationellt bästsäljande thrillerförfattaren till 17 romaner publicerade på 30 språk. Hans böcker har genom åren nominerats till en rad prestigefulla priser, däribland Årets bästa kriminalroman av den brittiska motsvarigheten till Svenska Deckarakademin.

Vem är Evan Smoak? (2016) är första Hurwitz-thrillern att bli översatt på svenska och fick bland annat The Guardians recensent att kalla Hurwitz för ”en modern mästare”. Handlingen kretsar kring den supereffektiva lönnmördaren Evan, ett mänskligt krigsvapen direkt lydande under den topphemliga organisationen Orphan. Nästa bok i serien, En man från ingenstans, kommer ut i maj, men finns redan att lyssna på som ljudbok. Gregg Hurwitz har lovordats för sin berättarteknik, där han blandar tempofylld action med suggestiv thriller, och driver historien framåt på ett sätt som håller läsaren fastnaglad till sista sidan.

Med basen i Los Angeles skriver Gregg Hurwitz även manus till tv, film och serier. Han står bland annat bakom framgångsrika utgåvor av Batman: The Dark Knight, Punisher och Wolverine hos de kultförklarade förlagen Marvel och DC Comics och är år 2017 aktuell som manusförfattare till storfilmen The Book of Henry i regi av Colin Trevorrow (Jurassic Park) och med Naomi Watts i huvudrollen.

Länkar

Vem är Even Smoak?

Titta

Möt Gregg Hurwitz (US) på Crimetime Gotland.
Köp dina biljetter nu!

Crimetime Gotland produceras av

I samarbete med

Partners