Paul Leander-Engström (1966), framgångsrik finansman och Rysslandskännare, och Camilla Grebe (1968), känd för sina deckare med systern Åsa Träff, inledde sitt författarsamarbete 2013 med thrillern Dirigenten från S:t Petersburg. Framgången följdes upp med Handlaren från Omsk och i vintras släpptes den tredje och avslutande delen i serien: Den sovande spionen.

I Den sovande spionen återvänder Tom Blixen till Stockholm efter många år i Ryssland. Han börjar arbeta på energibolaget Swekraft. Efter ett märkligt möte med en högt uppsatt rysk tjänsteman insjuknar bolagets vd i poloniumförgiftning. Misstankarna riktas omedelbart mot Ryssland. Samtidigt aktiveras ett antal sovande ryska agenter i Sverige – människor som i åratal levt i tron att deras uppdrag var över i och med Sovjetunionens kollaps.

Det som först ser ut att vara ett lönnmord utvecklas snabbt till någonting helt annat, när ett av Sveriges största kärnkraftverk utsätts för sabotage. Tom Blixen och säkerhetspolisen Sonny Hellkvist tar upp jakten på förövaren för att avvärja en internationell konflikt mellan Sverige och Ryssland och stoppa en potentiell kärnkraftskatastrof.

Läs mer

”Spektakulärt deckarmord i Handelshögskolans bibliotek.” Intervju med författarna i Civilekonomen.
”2017 – ett deckarår att längta efter.” Skånska Dagbladet samlar vårens höjdpunkter.

Länkar

Den sovande spionen
Handlaren från Omsk
Dirigenten från Sankt Petersburg

Möt Camilla Grebe & Paul Leander-Engström på Crimetime Gotland.
Köp dina biljetter nu!

Crimetime Gotland produceras av

I samarbete med

Partners